вторник, 24 април 2012 г.

Символика... или защо да изберем меденка като подарък?!


Наскоро една двойка ни зададе много интересен въпрос – 
Защо точно меденка? 
Отговорът ни без да се замислим беше – Защото в нея има символика!
   Да вземем на първо място продуктите, които се влагат в меденката. Брашното, от което се замесва хлябът, а хлябът от своя страна е символ на живота. Медът – символ на сладостта на брака, за да е винаги сладък съвместният живот на младоженците. И не на последно място канелата
известна с лечебните си свойства и благотворното си влияние върху организма.
   От друга страна е традицията на всяка сватба да има нещо ново, нещо старо и нещо на заем. Нещо ново е самата идея да бъдете различни и нестандартни, изненадвайки гостите си с подарък, който е колкото оригинален, толкова и вкусен. Нещо старо е българският обичай да се посрещат гостите с хляб и мед, а в случая с меденка :). Нещо на заем ви даваме ние – а именно цялата ни любов, която влагаме в направата на всяка една сладка.
Сватбеното тържество отлита като миг, но споменът остава завинаги! Направете го незабравим и за вашите гости с нашите ароматни изкушения с дъх на канела и мед!

      

2 коментара:

  1. Много добре казано! В едни времена, в които бракът се налага от общество и медии като отживелица, всичко тук написано е просто прекрасно...

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, много благодарим за този коментар! За нас всяко мнение е изключително важно! Правим всичко това с огромно желание и любов като се стремим да задоволим всяко желание на клиентите си. А най-голямата награда за нас са усмихнатите лица на младоженците, виждайки нашите творения.

    ОтговорИзтриване